Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • Gezocht: CML-patiënten voor enquête over stoppen met medicatie

  Gezocht: CML-patiënten voor enquête over stoppen met medicatie

  VUmc is op zoek naar meningen van CML-patiënten over het stoppen met de behandeling met tyrosine kinaseremmers.

 • Venetoclax goed middel tegen CLL

  Venetoclax goed middel tegen CLL

  Venetoclax, een nieuw middel dat doelgericht op ontspoorde lymfocyten inwerkt, geeft goede resultaten bij chronische lymfatische leukemie (CLL). Dit blijkt uit een groot internationaal onderzoek, met hoogleraar Arnon Kater van het AMC als één van de onderzoeksleiders. Het onderzoek is eind maart gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

 • Loop de Nijmeegse Vierdaagse mee voor Matchis

  Vier dagen lopen voor Matchis

  Ga je de Vierdaagse van Nijmegen meelopen en wil je zeker zijn van goede support onderweg? En ook nog eens een ontzettend goed doel ondersteunen? Wordt dan loper voor Matchis.

 • Kankerbehandeling thuis of in het ziekenhuis: wat kies jij?

  Kankerbehandeling thuis of in het ziekenhuis: wat kies jij?

  Waar zou jij voor kiezen? Thuis of in het ziekenhuis behandeld worden? Dat is het onderwerp van een korte enquête van de NFK, de federatie van kankerpatiëntenorganisaties, waar Hematon ook deel van uitmaakt.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Hematondag Midden

  Op zaterdag 26 mei is de tweede Hematondag van dit jaar in Utrecht. Een dag met aandacht voor alle bloedkankersoorten, lymfklierkanker, stamceltransplantatie, effecten van behandelingen op lange termijn, communicatie met je arts, kanker en werk, naasten, bewegen en nog veel meer.

 • EBMT in Lissabon

  Bregje Verhoeven, lid van de commissie Belangenbehartiging, woont op dit moment als vertegenwoordiger van Hematon het EBMT-congres in Lissabon bij. Dat is het congres voor professionals op het gebied van stamcel- en beenmergtransplantaties.

 • Commissie Belangenbehartiging zoekt nieuwe leden

  De commissie Belangenbehartiging van Hematon breidt haar aandachtsgebieden uit. We hebben dringend behoefte aan betrokken en enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Hematon.

 • Hematon brengt ervaringenboek uit

  Hematon heeft een nieuwe uitgave ontwikkeld, het boek Ervaringen. Het boek is in de afgelopen weken verstuurd naar alle leden. Bovendien krijgen nieuwe leden het boek voortaan in hun welkomstpakket.